Комітет Верховної Ради України з питань правової політики до наступного пленарного вівторка має опрацювати постанову про порядок приведення до присяги суддів Конституційного Суду. Того само дня депутати мають проголосувати цю постанову. Таке рішення було ухвалено вчора на погоджувальній раді керівників депутатських фракцій і груп.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, як повідомив його прес-секретар Ігор Сторожук, скликав погоджувальну раду, виходячи із розуміння важливості унормування ситуації навколо приведення до присяги і виборів суддів КС, а також враховуючи відповідне звернення глави держави, яке надійшло до парламенту 1 грудня.

На засіданні відбулася дискусія стосовно того, яким чином, коли і в якому порядку повинно відбуватися приведення до присяги представників Феміди. Урочистості, на які запросять Президента і Прем’єр-міністра, проведуть відповідно до Конституції. До цього парламент має обрати чотирьох суддів КС. За словами глави парламенту, є різні пропозиції щодо кандидатур. Серед них — Марія Маркуш, Іван Вернидубов, Степан Гавриш, а також близько десяти відомих учених і юристів-практиків.