Сьогодні — Міжнародний день студента

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня студента.

В усі часи студентство являло собою унікальну спільноту, особливу суспільну інституцію, уособлюючи молодість, всеосяжну радість життя, енергію, завзяття, жагу дій, активно міцніючий знаннями й досвідом розум. За всіма сукупними характеристиками, без жодного перебільшення, — це завжди цвіт нації, її надія, опора і майбутнє.

Масштабні процеси демократизації нашого суспільства, соціальний смисл яких полягає в забезпеченні найбільших можливостей для самовдосконалення й самореалізації кожної особистості, висувають якісно нові вимоги до рівня громадянської свідомості, суспільної активності, патріотизму й державного сумління українського студентства.

Українська держава хоче бачити в більш як двохмільйонному загоні кращих представників молодого покоління могутню корпоративну підтримку всім тим прогресивним починанням, якими охоплені сьогодні всі сфери нашого буття. Ваші здібності, інтелектуальні можливості, вірність традиціям, культурі й історії, настійність в оволодінні наукою, безкомпромісність у постійному прагненні правди і справедливості, благородні устремління домогтися в усьому істинності, здоровий суспільний максималізм здатні забезпечити в сучасних умовах історичний прорив і нашій державі, й українському народові.

Переконаний, ви гідно й сповна скористаєтеся своїм винятковим статусом, щоб піднести до нових висот інтелектуальну, економічну і духовну міць України вже в найближчому майбутньому.

Нехай на цьому шляху вашими натхненними й незмінними супутниками будуть віра, надія, любов.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.

Готуй сани зі студентської лави

Разом з двохмільйонною армією українських студентів сьогодні своє свято відзначають і майже 30 тисяч іноземних. Представники Китаю, Індії, Сирії, В’єтнаму та ще 128 країн світу навчаються в 228 вищих навчальних закладах І—ІV рівнів акредитації.

Саме від нинішніх студентів, від їхньої активної життєвої позиції залежить майбутнє країни, інтеграція її у світове співтовариство.

Саме молодь з вищою освітою має стати з часом господарем у своєму домі — мобільним, підприємливим, адаптованим до сучасних вимог суспільства, що оновлюється.

Цього року на перший курс вступило 548,5 тисячі юнаків і дівчат, з яких 50 відсотків навчаються за кошти держбюджету.