«У зв’язку з виключенням із списків вважати недійсними посвідчення помічників-консультантів:

народного депутата України Полііта А. А.:

Мазур Нелі Іванівни (номер посвідчення 329/08),

Полякова Євгенія Сергійовича (номер посвідчення 329/15),

Тітова Андрія Миколайовича (номер посвідчення 329/09),

Худєєва Костянтина Валерійовича (номер посвідчення 329/36);

народного депутата України Черняка В. К.:

Возниці Анатолія Вікторовича (номер посвідчення 272/25).

Управління кадрів».

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення зміни до статті 35 Закону України «Про вищу освіту»

Верховна Рада України постановляє:

1. Перше речення абзацу першого частини другої статті 35 Закону України «Про вищу освіту» (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., № 20, ст. 134) викласти у такій редакції:

«2. Склад Наглядової ради національного вищого навчального закладу затверджується центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні якого він перебуває».

2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України

В. ЮЩЕНКО.

 

Гроші течуть за кордон

За підсумками дев’яти місяців бюджет Одеси недоотримав 40 мільйонів гривень, 30 з яких становить плата за землю. Питома вага цього виду надходжень в бюджет — 40 відсотків.

— Дохідна частина бюджету планувалася з урахуванням того, що Одеса починає жити в нових, визначених Верховною Радою ще 2002 року, кордонах, — розповіла начальник фінансового управління міської ради Світлана Бедрега. Згідно з цим рішенням у міську межу включали землі Комінтернівського, Овідіопольського районів. Однак Держкомітет із земельних ресурсів повернув у регіон усі документи з визначення нових кордонів Одеси, і відтоді місто продовжує «тулитися» на колишніх 13 тисячах 943 гектарах.

Одеса не тільки задихається в колишніх кордонах, але і втрачає величезні кошти для міського бюджету. От, приміром, ринок «Південний». Він, як і весь житловий масив Таїрове з 300 тисячами городян, де-юре — на території Овідіопольського району, але тільки як плату за землю цей ринок міг би перераховувати до міського бюджету 2 мільйони гривень. Неврегульованість кордонів міста призводить до того, що й інші податкові надходження течуть у приміські Комінтернівський і Овідіопольський райони. Як підсумок — бюджет недорахується близько 100 мільйонів гривень щорічно.

Чи є вихід з ситуації, що склалася? «Так», — кажуть в Одеському міськвиконкомі. Необхідно вирішити всі прикордонні суперечки, ініціювавши практичні заходи з виконання рішення Верховної Ради про встановлення меж міста Одеси.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.