«Шахтар» гратиме другим складом

Москва (Росія). Тут відбулося жеребкування XІV міжнародного турніру «Кубок чемпіонів Співдружності», котрий відбудеться в російській столиці з 14 по 22 січня 2006 року у спорткомплексі «Олімпійський» і манежі «Динамо». Чемпіон України — донецький «Шахтар» — виступатиме у групі С разом з молдавським «Шерифом», туркменським МТТУ та киргизьким «Дордой-Динамо». Як відомо, на Кубку Співдружності наш клуб гратиме другим складом.

Спочатку учасники проведуть одноколові турніри в групах. Ігри відбудуться 14, 15 й 17 січня. Потім — плей-оф. По дві кращі команди з кожної групи вийдуть у чвертьфінал. На цій стадії 18 січня зустрінуться А1 — В2, D1 — С2, В1 — А2, С1 — D2. У півфіналі 20 січня поборються переможці пар А1/В2 — D1/С2 і В1/А2 — С1/D2. Фінал — 22 січня.

Цього року організатори Кубка Співдружності мають серйозні фінансові проблеми, бо залишилися без спонсорів. Через це призового фонду немає.

Група А. ЦСКА (Росія, Москва), «Динамо» (Грузія, Тбілісі), «Пахтакор» (Узбекистан, Ташкент), ТВМК (Естонія, Таллінн).

Група В. «Нефтчі» (Азербайджан, Баку), «Актобе» (Казахстан, Актюбінськ), «Вахш» (Таджикистан, Курган-Тюбе), «Металургс» (Латвія, Лієпая).

Група D. «Пюнік» (Вірменія, Єреван), «Шахтар» (Білорусь, Солігорськ), «Екранас» (Литва, Паневежис), юніорська збірна Росії (U-19, поза конкурсом).

Казахи обрали Морозова

На посаду головного тренера найсильнішої команди Казахстану «Актобе» призначено заслуженого тренера України, 55-річного киянина Сергія Морозова. В «Актобе» він змінив Равіля Рамазанова, з яким керівництво команди не зійшлося в кадровій політиці стосовно гравців на наступний рік.

Останнім часом Морозов працював у науково-методичному комітеті ФФУ. А до цього тренував вінницьку «Ниву», київський ЦСКА, «Прикарпаття» з Івано-Франківська та полтавську «Ворсклу».

Сергій Юрійович сказав журналістам, що гра «Актобе» поки що знайома йому лише з відеоматеріалів, тому на Кубок Співдружності до Москви взимку актюбинці вирушать у нинішньому складі. Керівництво чемпіона Казахстану розраховує на те, що з новим наставником «Актобе» здолає перший кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів.

Замість «Стяуа» — «Дніпро»?..

Український тренер Олег Протасов, хоч як умовляли його залишитися, вирішив розірвати контракт з румунським футбольним клубом «Стяуа» (Бухарест).

Тим часом у ЗМІ поширюється інформація про те, що Олег Валерійович має намір очолити дніпропетровський «Дніпро». Зокрема, вчора в Цюриху (Швейцарія) планували зустріч Протасова з одним із співзасновників ФК «Дніпро» Ігорем Коломойським.

Сторінку підготував

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.