Ми надаємо виняткового значення партнерським відносинам між нашими країнами і виходимо з потреби активізації парламентських зв’язків. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Республіки Болгарія Івайлом Калфіним. Глава парламенту ще раз підтвердив готовність прийняти в Україні офіційну делегацію болгарських колег. У свою чергу, І. Калфін наголосив, що Болгарія зацікавлена у співпраці з Україною. «Наша мета, як і ваша, — глибша інтеграція до Євросоюзу», — зазначив болгарський гість і поінформував Голову Верховної Ради про процес формування коаліційного уряду після парламентських виборів на базі трьох партій та про підписання у вівторок угоди про співпрацю на шляху євроінтеграції.

— Для нас найголовніше — забезпечити внутрішні перетворення, відповідність рівня життя в Україні європейським стандартам і свободам, — зазначив Володимир Литвин. — Ми повинні реалізувати наш потенціал, той сплеск ентузіазму, який був продемонстрований у ході президентських виборів, можливість синхронізувати економічний розвиток і політичні перетворення.

У цьому контексті, переконаний глава українського парламенту, велике значення матимуть наступні парламентські вибори, які продемонструють, чи є обраний курс необоротним і до якої міри стабільна наша політична система. Сторони погодилися також, що перспективними є і міжпартійні зв’язки. Оскільки дедалі більшого значення набуває діяльність парламентів двох країн. До того ж обидва вони формуються на основі багатопартійності. І. Калфін висловив щиру вдячність за зусилля української влади для створення нормальних умов життя для болгарської діаспори в Україні.

Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Литвин спрогнозував, що під час звіту Кабінету Міністрів про виконання бюджету на цей рік не йтиметься про висловлення недовіри уряду. «Я думаю, що це буде чергова розмова, яка зведеться до того, що уряд запевнятиме: не все так і погано, а парламент, за винятком пропрезидентських фракцій, говоритиме, що все погано,— зазначив Голова Верховної Ради. — Це буде чергове випускання пару». Бо ніхто не візьме на себе відповідальність за уряд. «Вигідніше критикувати його, говорячи, що уряд не дозволяє реалізувати амбітні плани, які декларує кожна політична партія», — наголосив Володимир Литвин.