Смерть голови спостережної ради корпорації «Еколан» Степана Сенчука кваліфікують як найбільш резонансне вбивство останніх років. Воно не випадково збіглося з початком виборчої кампанії. Політика і бізнес завжди так чи інакше тісно перепліталися в його житті.

Степан Сенчук щедро підтримував під час виборчої кампанії «Нашу Україну». Його прізвище називали серед претендентів на посаду голови Держкомрезерву. Пошук версій трагічної загибелі дав привід згадати оприлюднення аудіозаписів, що його зробив кілька місяців тому відомий львівський підприємець Богдан Федоришин. Там ішлося про зв’язки обласної влади і бізнесу. Народний депутат Петро Писарчук припускає, що такі вбивства замовляють партнери, у котрих могло бути два мотиви: «Або помста за якісь речі з минулого, або спроба прибрати його, щоб заволодіти бізнесом». Йому видніше, в нього також стріляли у Львові (він досі ходить з охороною).

Голова обласної ради Михайло Сендак відгукнувся про колишнього голову облради (1998—1999 рр.) і голову ОДА (1999—2001 рр.) як про керівника, який «був харизматичною та вольовою постаттю і відстоював інтереси області на всіх рівнях. Він не боявся викликів і гідно тримав удар». Бізнесова дорога Степана Сенчука була дуже успішною і не менш... скандальною. Останніми роками не раз оприлюднювалися відомості про якісь нечестиві оборудки, про «зраду» партнерів тощо. Але слова вилітали в інформаційний простір, а караван ішов. У наявності —типове життя бізнесмена пострадянського періоду, коли державу називали «найбільшим рекетиром», з яким неможливо було змагатися шляхетними способами.

Загибель — також типова для успішних підприємців Львівщини. Лише за минулі п’ять років тут сталося п’ять замовлених резонансних убивств, і жодне не розкрите. Зокрема, після невдалого замаху на Петра Писарчука було вбито його партнера — директора ринку «Південний».

Місце загибелі — селище Брюховичі — також «історичне». На цвинтарі, що поруч із заправкою, поховані, зокрема, відомі кримінальні авторитети. У цій рекреаційній зоні під Львовом живуть (і гинуть) не випадкові люди. Тут розташовувався під охороною і котедж Степана Сенчука. Кажуть, він рідко їздив машиною сам. Того фатального дня водія не було поруч. Степан Сенчук мав зустрітися біля автозаправки з відомим львівським адвокатом. Той прибув на місце зустрічі і викликав міліцію.

Нині триває інтенсивне «відпрацювання» міста правоохоронними структурами. Убивця залишив на місці автомат Калашникова...