Наші крокують далі

Баскетбол. Кубок Європи. Груповий раунд. 29 листопада.

Група А. «Шоле» (Франція) — «Азовмаш» (Україна, Маріуполь). 87:78. «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург) — «Плоєшті» (Румунія). 77:63. Далі йдуть «Динамо» та «Азовмаш». Маріупольці потрапили в компанію до клубів: «Хімки» (Росія), «Хувентуд» (Іспанія) і «Лемесос» (Кіпр).

Група G. БК «Київ» (Україна) — «Локомотив» (Росія, Ростов-на-Дону). 78:70. «Телеком» (Німеччина, Бонн) — «Баронс» (Латвія, Рига). 67:58.

Кияни та їхній суперник набрали однакову кількість очок. Але перше місце дісталося «Локомотиву». Нагадаємо, що в першому матчі в Ростові російська команда перемогла наших баскетболістів з різницею очок + 9, а в Києві господарі виграли +8. Утім, «Локомотив» і БК «Київ» вийшли до наступного етапу турніру. Там на киян чекає достроковий «Турнір чотирьох», у якому вони змагатимуться з «Фенербахче» (Туреччина), «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург) і «Німбрук» (Чехія). Матчі другого етапу триватимуть з 13 грудня по 31 січня.

Нездоланна «Юність»

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. «Керамін» (Мінськ) — «Рига-2000». 2:2. «Динамо» (Мінськ) —«Металургс» (Лієпая). 2:0. «Гомель» — «Хімволокно» (Могилів). 3:5. «Німан» (Гродно) — «Вітебськ». 4:2. «Брест» — «Хімік-СКА» (Новополоцьк). 2:1. «Сокіл» (Київ) — «Юність» (Мінськ). 0:1. Мінська команда — чи не найнезручніша для киян, бо вони ніяк не можуть її обіграти.

Лідирують: «Динамо» — 57 очок, «Сокіл» — 54 (три гри в запасі), «Керамін» — 53. Сьогодні кияни прийматимуть «Хімволокно».

Хінгіс повертається?

Теніс. Колишня перша ракетка світу, швейцарка Мартіна Хінгіс має намір у наступному сезоні повернутися до професіонального тенісу. «Я збираюся повернутися на найвищий рівень і перевірити, чи зможу грати на рівних із найсильнішими тенісистками», — йдеться в розповсюдженій днями заяві 25-річної швейцарської спортовки. Нагадаємо, що Хінгіс, котра п’ять разів вигравала турніри «Великого шлема», закінчила виступи через травми 2002 року.

Гігантський стрибок угору

19 серпня 2005 року українській тенісистці Вікторії Кутузовій виповнилося 17 років. А позавчора, коли було опубліковано черговий всесвітній рейтинг WTA, вона стала першим номером українського одиночного жіночого тенісу. Отже, Кутузова — наймолодша перша ракетка в історії українського тенісу.

Посісти 76-те місце у світовому рейтингу Вікторія змогла завдяки перемозі на турнірі у французькому місті Пуатьє. А тиждень тому після виграшу на турнірі в Довілі (Франція) Кутузова ввійшла до топ-100 світового рейтингу (одеситка посідала 95-те місце).

Нинішнього року Віка стартувала із 472-го рядка у світовій класифікації тенісисток-професіоналок. І от зроблено такий гігантський стрибок угору. Так уже сталося, що з 76-го місця Кутузова потіснила свою співвітчизницю Олену Бондаренко. В Пуатьє Бондаренко і Кутузова грали в першому колі між собою. Тією перемогою Вікторія проклала собі шлях не тільки до першого місця в турнірі, а й до лідерства в українському одиночному тенісі.