Учора до Києва о 18-й годині прибули (принаймні на час, коли пишуться ці рядки, інформація підтверджується) колишній охоронець Леоніда Кучми, найвідоміший майор Микола Мельниченко та екс-народний депутат Олександр Єльяшкевич, які, нагадаю, протягом п’яти років перебували під дахом політичного притулку у США.

Вимушено «блудні» сини повертаються на батьківщину, за їхнім запевненням, назавжди. Повертаються, щоб у постпомаранчевій Україні довести до кінця справу викриття перших осіб колишньої влади. Гарантії безпеки, якими так довго переймалися Мельниченко та Єльяшкевич, сьогодні для них перестали бути найголовнішою умовою повернення на батьківщину. Вони, зізнаються, їдуть швидше на свій страх і ризик. Хоча розуміють, що в декого із керівництва держави (нинішнього Президента не мають на увазі) руки в крові, і для них несподівані «американські гості» не бажані. Проте, як заявив депутат Андрій Шкіль, який першим зустрів у Москві рейс із Сан-Франциско, Микола Мельниченко та Олександр Єльяшкевич не зважають на небезпеку задля того, щоб пролити світло на вбивcтво журналіста Гонгадзе.

Як повідомили з Генпрокуратури, їхнє відомство не має претензій до «зрадника» таємниць Леоніда Кучми. М. Мельниченка допитають хіба що як свідка справи Гонгадзе. За деякою інформацією, екс-президент надав поверненцям власну охорону. Докладніше про приїзд М. Мельниченка та О. Єльяшкевича — в наступному номері «Голосу України».