Ще за п’ять кілометрів від хлібозаводу відчувався аромат свіжоспеченого хліба. ВАТ «Бердичівський хлібозавод» (Житомирська область), який входить до холдингу ТОВ «Хлібні інвестиції», 29 листопада запустив нову механізовану лінію з виробництва батонів і овального пшеничного хліба. З введенням у дію нової лінії потужність виробництва підприємства збільшилася на 18 тонн хліба на добу. Загальний обсяг інвестицій у модернізацію хлібозаводу — майже три мільйони гривень. Розрахунковий термін окупності — два роки.

«На підприємстві працює 300 чоловік, плюс ще один — я, — каже директор підприємства Валерій Кузьмін. — Наш завод випускає п’ять видів півкілограмових батонів. Особлива гордість — наш фірмовий батон «Файна», що має відмінні смакові якості і красивий вигляд. Ціни на хліб також доволі прийнятні — від 1.20 до 1.45 гривні за батон. Розширюється і географія ринку збуту. Замовлення надходять не тільки з Бердичева, а й з інших райцентрів Житомирської і Вінницької областей. Конкуренція зі збуту хліба в нашому регіоні зросла приблизно в два рази».

Двічі на добу випікається хліб. Свіжі, ще гарячі батони відправляються на прилавки магазинів. Що може бути приємніше: розламати гарячий хліб і вдихнути його аромат. Інженер-технолог Вікторія Барабаш робить це по кілька разів на зміну (на знімку). Серце заводу, звичайно, «гарячий» цех. Вісім циклів випікання хліба з’єднані в єдине ціле. На кожній ділянці свій контроль і нормативи. Навіть невелике відхилення позначається на якості готової продукції. ТОВ «Хлібні інвестиції» уже модернізував виробництва на ВАТ «Чернівецький хлібокомбінат», ДП «Цар хліб» (Севастопольський хлібокомбинат), ВАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат».