Футбол. Париж. Названо володаря «Золотого м’яча» 2005 року. Нагороду видання «Франс футбол» отримав гравець збірної Бразилії та іспанської «Барселони» Рональдіньйо. За підсумками опитування журналістів з 52 країн Європи, бразилець набрав 225 балів.

Рональдіньйо випередив в опитуванні двох англійців — Френка Лемпарда («Челсі» — 148 балів) та Стівена Джеррарда («Ліверпуль» — 142 бали). Володар «Золотого м’яча—2004», українець Андрій Шевченко в опитуванні посів п’яте місце.

Варто зазначити, що з 1990 року у визначенні володаря «Золотого м’яча» жодному з гравців не вдавалося двічі поспіль завоювати почесний приз.

Протягом усієї історії «Золотого м’яча» тричі поспіль нагороду отримував француз Мішель Платіні (1983—1985), по два рази — англієць Кевін Кіган, німець Карл-Гайнц Румменіге та нідерландець Марко ван Бастен.

Теніс. Пуатьє (Франція). Турнір серії ІTF. Переможницею стала українка Вікторія Кутузова, яка у фінальній зустрічі виграла в Марет Ані з Естонії — 6:3, 3:6, 6:4. Запорукою успіху Кутузової була стабільна гра. Вікторія не так часто, як суперниця, балувала глядачів «ейсами», але не так часто, як естонка, припускалася подвійних помилок.

До речі, 17-річна одеситка минулого тижня виграла турнір у французькому місті Довілі і ось тепер відсвяткувала чергову перемогу.

Футзал. Санкт-Петербург (Росія). Дванадцятий міжнародний турнір «Петербурзька осінь—2005». Молодіжна збірна України посіла друге місце, поступившись у фіналі збірній Іспанії — 3:8. У груповому турнірі українці перемогли команду Білорусі (1:0), зіграли внічию з Іспанією (2:2) і поступилися Італії (1:2).

Посівши у своїй групі друге місце, наша команда у півфіналі перемогла збірну Росії — 4:1.