Лідер депутатської групи Народного блоку Литвина Ігор ШАРОВ звернувся до Голови Верховної Ради України з ініціативою створити робочу групу з вітчизняних і зарубіжних фахівців та громадськості для напрацювання пропозицій до програми діяльності нового коаліційного уряду, який буде створено після парламентських виборів.

«В умовах набрання сили конституційною реформою та наближення парламентських виборів особливої актуальності набуває питання взаємодії владних еліт, консолідації українського суспільства заради стабільного розвитку, — йдеться в листі парламентарія до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. — Майбутній коаліційний уряд діятиме згідно з новими положеннями Конституції України і, по суті, буде створено повноцінну законну парламентсько-урядову коаліцію, яка візьме на себе разом із Президентом України усю відповідальність за політичний, економічний та соціальний стан справ у державі».

На думку І. Шарова, від того, на основі яких правил і пріоритетів діятиме коаліційний уряд, яку програму він виконуватиме, залежить стабільне поступальне функціонування економіки, життя громадян та їх благополуччя. А залучення до цього процесу представників різних політичних сил, спілок та організацій, широкої громадськості, на переконання народного депутата, допоможе сконсолідувати вітчизняну інтелектуальну еліту навколо спільної мети: стимулювання сталого економічного, політичного, соціального та культурного розвитку України.

Вл. інф.