Позачергова сесії Запорізької облради підбила підсумки виконання цьогорічного обласного бюджету за дев’ять місяців та внесла зміни та доповнення до нього. За дев’ять місяців, як доповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 756,4 мільйона гривень доходів, податків (обов’язкових платежів), що становить 99,6 відсотка до плану. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли майже на чверть.

Окрім того, загальні обсяги доходів та видатків буде збільшено за рахунок додаткових субвенцій з держбюджету. Серед інших статей, приміром, передбачено виділити понад 12 мільйонів гривень на проведення розрахунків з погашення зобов’язань держави за знеціненими заощадженнями громадян в установах Ощадбанку колишнього СРСР.

Позачергова сесія облради затвердила також зміни та доповнення до переліку найважливіших об’єктів соціальної інфраструктури та інших об’єктів, будівництво яких здійснюється із залученням коштів облбюджету. Як зазначив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Володимир Герасим’юк, обсяги капіталовкладень збільшено на шести об’єктах.