Якщо Кабмін не збільшить частку фінансування для регіонів, представники міських рад 1 грудня пікетуватимуть Верховну Раду, щоб не допустити прийняття закону «Про Державний бюджет на 2006 рік» у другому читанні. Вони також залишають за собою право провести позачергові сесії, на яких будуть ухвалені рішення про припинення виконання органами самоврядування делегованих їм повноважень.

Про це на прес-конференції повідомив журналістам голова Кіровоградської обласної ради Василь Сибірцев. Василь Іванович зазначив, що він, як людина державна, особисто не має права брати участі в акціях протесту, але цілком підтримує своїх колег із міських рад. На його думку, запропоновані міністерством фінансів кошти в середньому лише на 70 відсотків покривають необхідні затрати регіонів. У деяких містах їх не вистачить навіть на обов’язкові платежі, такі, як виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

За великим рахунком, повідомив Василь Сибірцев, бюджет-2006 для регіонів майже не відрізняється від торішнього. Тих грошей, що було виділено для Кіровоградської області, не вистачило навіть для зарплати, і область уже додатково взяла дотацій на суму понад 17 мільйонів гривень. Про комунальну, соціальну сферу, ремонт доріг тощо навіть не йдеться. «Складається враження, що ради бажають перетворити на банкомати для видачі заробітної плати», — констатував голова обласної ради.

Кіровоградська область.