За підсумками ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Рівненська Мала академія наук, де нині займається майже 2,5 тисячі майбутніх вчених, увійшла до п’ятірки кращих у державі. Вже цьогоріч її вихованці здобули 38 призових місць, а п’ять юних науковців з числа переможців отримують стипендію Президента України.
Як повідомив керівник закладу Олександр Андрєєв, вихованці МАН у взаємодії зі співробітниками вузів області займаються активною інноваційною та винахідницькою діяльністю. На їхньому рахунку — 29 патентів.
У Рівненській МАН створено мультимедійний кабінет дистанційного навчання, фізико-технологічну і хіміко-біологічну лабораторії, які оснащено вітчизняним та зарубіжним обладнанням, астрофізичну обсерваторію з телескопом діаметром 305 мм. А лабораторія гуманітарних досліджень забезпечує зв’язок юних філологів, мистецтвознавців, істориків, правознавців з віртуальними бібліотеками світу та надає можливість взяти участь у наукових онлайн-конференціях.