Депутати Вінницької міськради відправили у відставку секретаря ради, який одночасно виконував обов’язки міського голови, Віктора Козака. Із 35 присутніх на сесії депутатів 33 таємним голосуванням підтримали внесену пропозицію про недовіру В. Козаку.

Сам Козак вважає прийняте рішення незаконним. Щоб депутати ще раз упевнилися в цьому, до зали, де зібралися народні обранці, він запросив судового виконавця з ухвалою суду, що забороняє відсторонювати секретаря міськради від обов’язків аж до обрання нового міського голови. Та депутати не зважили на це. Тоді В. Козак закрив сесію і залишив залу. А депутати провели голосування і обрали секретарем ради 28-річного підприємця Володимира Гройсмана.

У понеділок, 28 листопада, новообраний секретар скликав чергову сесію. На порядок денний виносилося питання переобрання виконкому міськради. Однак після тривалих дискусій його розгляд вирішили перенести на наступну сесію, яку плановано провести у п’ятницю, 2 грудня.

Після призначення у березні цього року колишнього міського голови Олександра Домбровського головою Вінницької облдержадміністрації вибори нового керівника міста так і не проводили. Його обов’язки виконував секретар міськради. «Це черговий шантаж, щоб зупинити розпочаті мною програми», — сказав В. Козак на прес-конференції для журналістів. Працівники облпрокуратури уникають коментарів.

До речі, відставку секретаря міськради ініціювала депутатська група НС «Наша Україна». Двовладдя лише дестабілізує ситуацію. Тому дехто з депутатів міськради не виключає введення у Вінниці президентського правління. Як буде насправді — ми повідомимо читачів газети.