Гандбол. Десятий міжнародний турнір «Кубок Турчина». Київ. Палац спорту. 25 листопада. Румунія—Польща. 28:24. Україна—Іспанія. 26:20. 26 листопада. Іспанія—Румунія. 20:30. Україна—Польща. 24:20. 27 листопада. Іспанія—Польща. 26:27. Україна—Румунія. 26:25 (16:12).

Україна — 6 очок (різниця м’ячів — 76:65), Румунія — 4 (83:70), Польща — 2 (71:78), Іспанія — 0 (66:83).

Змагання, без перебільшення, вийшли на славу. І в плані організації, і в плані боротьби. Особливо захопливим і безкомпромісним був вирішальний поєдинок.

Спочатку румунська команда вела перед, а українки наздоганяли. Перший тайм закінчився на користь господарок. Оця «гойдалка» тривала весь другий тайм. Під його завісу Румунія провела два м’ячі. Здавалося, потяг пішов. І підопічним Леоніда Ратнера не наздогнати його. Однак добре відомо, що українська збірна має бойовий характер. І це вона довела, вирвавши перемогу на останній хвилині. Особливий внесок зробила запоріжанка Анастасія Бородіна, яка у ворота суперниць закинула шість м’ячів.

Чудово грала ще одна представниця «Мотору» — Олена Резнір. У цьому матчі вона закинула 8 м’ячів, а в турнірі — 24! І отримала приз найкращого бомбардира. Такий само приз, але для воротарів, справедливо дістався Тетяні Ворожцовій.

Збірна України вп’яте заволоділа призом. Дуже приємна подія. Але що було корисного для нас? Про це кореспондент «Голосу України» запитав наставника переможців Леоніда Ратнера.

— У вирішальному матчі ми грали проти однієї з найкращих команд світу, — сказав він. — Дуже сильної. Незважаючи на те, що в нас нова команда і вона не була готова як слід, ми перемогли. Тож мені дуже приємно від цього. Гадаю, мої підопічні зіграли чудово. Зламати хід поєдинку їм допоміг високий бойовий дух і величезне бажання перемогти.

— Що робитимете тепер?

— Проводити збори, готуватися до чемпіонату світу.

— Ваша команда — бронзовий призер останньої олімпіади. На що розраховуєте на чемпіонаті світу в Санкт-Петербурзі?

— Це вже зовсім інша команда, яка оновилася на шістдесят відсотків. Отже, створюється новий колектив. І, якщо відверто, то нам поки що дуже важко. Головне завдання — вийти з групи, а потім як Бог дасть...

Сторінку підготував

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.