У Смілі Черкаської області пройшло свято нашої газети. На майдані перед Будинком зв’язку зібралися поштовики, колеги-журналісти, читачі парламентського видання, потенційні його передплатники. Додавали азарту видовищу музика і ведучий Анатолій Ілляшенко, котрий закликав смілян «не нудьгувати — «Голос України» щодня читати...»

На імпровізованій сцені виступали самодіяльні артисти, а на пошті й на вулиці тривала передплата на нашу газету. Учасників акції інтригувала і безпрограшна святкова лотерея, яку ведучий пообіцяв провести «прозоро і відкрито». Чималий інтерес викликав головний голосоукраїнський приз — легковий автомобіль. І хоча з розіграшем останнього, пояснював Анатолій, доведеться зачекати (в Києві з’ясується, хто щасливчик), передплатники запевнили, що терпіння в них вистачить.

А для дванадцятьох смілянських листонош міс Фортуна всміхнулася відразу. Під бадьорий марш та дружні оплески присутніх їм вручено від «Голосу України» фотоальбоми і кольорові календарі. Не залишилися також без подарунків і багаторічні читачі нашої газети.

Після вікторини, концерту, вручення призів сміляни висловлювали свої побажання газеті. Зокрема, ветеран праці Людмила Дорохова пропонувала журналістам більше писати про старше покоління, про його проблеми. Інші просили передати народним обранцям, «щоб спочатку вони забезпечили достойними пенсіями своїх дідів і батьків, а потім — себе». Депутат Черкаської обласної ради Ніна Дем’яненко, котра взяла активну участь у підготовці й проведенні голосоукраїнського дня, запевнила, що разом із журналістами добиватиметься в цьому питанні «правди і справедливості».

Вдалося плідно поспілкуватися і з поштовиками. Начальник смілянського Будинку зв’язку Юрій Пономаренко та відповідальна за передплату періодики Тетяна Капінос розповіли, що їхній колектив включився в конкурс «Голосу України» серед поштових відділень. «Ми постараємося збільшити кількість передплатників, — поділилася Тетяна Вікторівна, — щоб вибороти головний приз — комп’ютер. Він нам ой як потрібен!..»

Друга, спортивна, частина свята «Голосу України» продовжилась у вихідні. Незважаючи на заметіль, марафонці стартували з самого ранку. Керівник і натхненник легкоатлетичного забігу «Голос України» — у кожну смілянську родину!», учитель фізвиховання В’ячеслав Черненко залучив до акції не лише своїх вихованців та друзів, а й дружину Ольгу та сина Ігоря. Спортсмени зі стрічками «Голос України» пробігли вулицями Сміли, селища Холоднянського, сіл Попівки та Костянтинівки. «Нам щотижня потрібно пробігати мінімум по 50 кілометрів, — охоче ділилися школярі Сашко Котик, Гриць Бойко, Павло Сердюк, Сашко Ляшенко. — Ми ж не просто бігуни, а марафонці!..»

На проміжній дистанції забігу разом з місцевою телестудією «Тясмин» ми вітали добровільних пропагандистів нашої газети. Після інтерв’ю домовилися з В’ячеславом Черненком, що відтепер марафонські змагання на призи «Голосу України» стануть традиційними.

Черкаська область.