Студенти та викладачі Бережанського агротехнічного інституту та Бережанської гімназії Тернопільської області побували днями на Кіровоградщині. Разом із кіровоградськими колегами гості відвідали одне з найбільших у регіоні підприємств ПрАТ «Креатив», лідера з виробництва соняшникової олії на теренах України.

Зустрічав гостей народний депутат України Станіслав Березкін, який розпочав створювати підприємства з 1991 року з нуля.

Парламентарій розповів гостям про те, як сам створював бізнес та які проблеми й складнощі чекають того, хто готовий започаткувати власну справу. Йому також довелося відповісти на чимало запитань. Зокрема, молодих людей цікавило, як вплинуло на ринок збуту продукції «Креативу» підписання угоди з ЄС?

Станіслав Березкін зазначив, що позитивно і додав: підприємство вже давно поставляє продукцію до Німеччини та Польщі.

Не оминули гості увагою й соціальні проекти підприємства. Серед таких — захист країни та, власне, Кіровограда від зовнішніх і внутрішніх загроз, в якому підприємство бере активну участь.

Під час екскурсії підприємством гості ознайомилися з повним циклом виробництва соняшникової олії: від надходження насіння на завод до фасування готової продукції.

Що, як зазначив, спілкуючись зі студентами директор підприємства Олександр Бойко, підтверджує здатність України виробляти власну якісну продукцію.

На завершення екскурсії гостям вручили подарункові набори з продукцією підприємства. Делегація з Бережан побувала в Кіровограді в рамках програми міст-побратимів Кіровоград—Бережани.

Перебування делегації організаційно та фінансово підтримав благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір».

ФАКТ

Із 17 мільйонів тонн насіння соняшнику підприємства групи «Креатив» успішно переробили в 2013 році понад мільйон тонн. Це дало змогу закріпитися у трійці лідерів і з переробки насіння, і з експорту нерафінованої олії. Третина виробленої «Креативом» олії йде на внутрішній ринок, решта — за кордон.

Тернополяни на провідному підприємстві з виробництва олії.

Фото Першої електронної газети.