Києву повернуто борг із держбюджету за результатами роботи міста в 2004 році у розмірі 547 млн. грн. Про це, передає УНІАН, повідомив Київський міський голова Олександр Омельченко.

За його словами, Київська міська рада виграла суди, а виконавча служба Міністерства юстиції видала наказ і відповідні кошти стягнуто з держбюджету «в примусовій формі».

А позавчора Київрада висловила недовіру міністру фінансів Віктору Пинзенику, підтримавши пропозицію київської міськради профспілок.

Як повідомляє офіційний веб-портал столичної влади, таке рішення Київрада прийняла на пленарному засіданні у зв’язку з нехтуванням міністром фінансів територіальної громади Києва стосовно повернення міському бюджету боргу з держбюджету.

Також Київрада вирішила «вважати, що Прем’єр-міністр Юрій Єхануров самоусунувся від розв’язання питання щодо захисту інтересів територіальної громади міста Києва».

Крім того, Київрада проситиме Президента Віктора Ющенка відреагувати на невиконання центральними органами державної виконавчої влади вимог чинного законодавства.

До речі, Мінфін оскаржив в Адміністративному суді рішення попередніх двох судів про повернення Києву боргу з держбюджету.