Білоруські будівельні компанії запозичують досвід «Київміськбуду» зі зведення висоток

Делегацію, що прибула до Києва під керівництвом директора комерційної спільної організації «Зовнішекономбуд» Валерія Баранова, передовсім цікавили напрацьовані українськими будівельниками технології зведення житлових будинків підвищеної поверховості, яке має намір розпочати Мінськ. Зокрема, там передбачається спорудження унікального висотного житлового комплексу із вбудовано-прибудованими гаражами та офісно-ділового центру. Тому і програма перебування гостей була насичена відвідуванням подібних об’єктів: і тих, які ще споруджуються, і вже зданих в експлуатацію.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Валентина Величка, столиця сусідньої держави забудовувалася переважно типовими дев’ятиповерхівками. Та нині і щільність населення зростає, і земля дорожчає, тому Мінськ поступово ростиме вгору.

Президент ХК «Київміськбуд» Володимир Поляченко під час зустрічі з делегацією дружньої держави запевнив, що українські будівельники готові поділитися досвідом із сусідами. Комфортабельних висотних житлових комплексів холдингова компанія збудувала чимало. І не тільки в столиці. «Київміськбуд» тепер веде будівництво у Вінниці, Полтаві, Дніпропетровську, інших містах.

Планується, що на закінчення візиту сторони підпишуть документи про співробітництво.