У металургів світу недуги спільні

У Дніпропетровську відбувся міжнародний семінар, у якому брали участь делегації профспілок металургів і гірників з Вірменії, Росії, Білорусі, Казахстану та України. Тут, зокрема, зазначали, що найгостріше на процеси в гірничо-металургійному комплексі впливають переділ власності, зростання транспортних тарифів, цінова нестабільність на світовому ринку металу, кадрові перестановки у вищих ешелонах влади, недосконалість законодавчих документів і норм.

Сергій КРАВЧЕНКО.

Генерал вийшов з підпілля

Івано-Франківщина. У селі Княгиничах Рогатинського району встановлено пам’ятник головнокомандувачу Української повстанської армії Романові Шухевичу. Рішення спорудити монумент ще три роки тому прийняла сесія Княгиницької сільської ради. Адже в цьому селі з жовтня 1946-го по вересень 1947 року генерал-хорунжий Тарас Чупринка (псевдонім Романа Шухевича) переховувався на конспіративній квартирі, керуючи національно-визвольною боротьбою.

Дарина Назарчук.

Пріоритет — відкриття талантів

Крим. Переможцем V Міжнародного конкурсу молодих піаністів імені видатного композитора сучасності, нашого земляка — кримчанина Алемдара Караманова у номінації «Класична» став п’ятикурсник Національної музичної академії (Київ) Володимир Лавриненко. Конкурс зібрав у Сімферополі 70 юних обдарувань із 39 міст дев’яти країн світу. Найбільше учасників — з Японії, Китаю, Молдови, Литви, України, Росії та Білорусі. Журі відзначило: крім високого професіоналізму, вільного володіння інструментом, віртуозності, вони продемонстрували глибоке розуміння музики Алемдара Караманова.

Віктор ХОМЕНКО.

У парі з однорукими бандитами

У Чернівцях затримали 37-річну жінку, котра два роки збирала данину з буковинців. А для цього вона підробила 11 торгових патентів на право надання послуг у сфері грального бізнесу, нібито виданих ДПІ Глибоцького району. Нині правоохоронці підраховують незаконно отриманий прибуток спритною жіночкою з гральних автоматів.

Сергій СУЛИМА.