Таращанський агротехнічний коледж (Київська область) святкує сьогодні своє 85-ліття. До цієї знаменної для навчального закладу дати освітяни підготували навіть науково-практичну конференцію «Історія коледжу в особах, цифрах, датах». Створений у 1920 році як Таращанський технікум механізації сільського господарства навчальний заклад змінював назву, але не зраджує покликанню: за словами директора коледжу академіка Володимира Рябця (на знімку), готує механіків, електриків для агросектору.

У період реформування освіти в 1995 році Таращанський радгосп-технікум одним з перших пройшов акредитацію і здобув статус коледжу. Тоді ж відкрили відділення бухгалтерського обліку, через два роки — відділення правознавства. У 2000-му в переліку спеціальностей денної та заочної форм з’явилася спеціальність «організація виробництва (аграрний менеджмент)», у 2005-му — спеціальність «комерційна діяльність». Серед жителів міста та району вже неабияку популярність має громадська юридична консультація — тут студенти-правознавці надають безкоштовні юридичні консультації всім бажаючим. Навчальна бухгалтерія, де проходять практику студенти відділень бухгалтерського обліку, організації виробництва, комерційної діяльності, стала дорадчою службою для багатьох бізнесменів-початківців, які прагнуть заснувати власну справу.

За 85 років коледж підготував для села понад двадцять тисяч спеціалістів. А в навчальному закладі гостям обов’язково розкажуть про колишнього викладача, яким пишаються: народний депутат Олександр Мороз працював завідувачем відділення механізації.