Литва вітала і вітає демократичні перетворення в Україні. Однак нині стає зрозумілою необхідність повсякденної роботи, оскільки не можна звикати вирішувати всі питання державного, політичного та економічного життя на мітингах і майданах. На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вікторас Баубліс на зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, котра відбулася у зв’язку із закінченням терміну роботи посла в нашій державі.

Вікторас Баубліс відзначив роль українського парламенту і особисто Голови Верховної Ради Володимира Литвина в подоланні кризи, яка виникла минулого року під час проведення президентських виборів, підкресливши, що Володимир Литвин «відіграв значну роль у тому, щоб усе пройшло мирним шляхом».

«У нас попереду багато роботи з консолідації політичної еліти, всього суспільства, розвитку демократії і подальшого становлення економіки», — сказав Володимир Литвин. Глава українського парламенту подякував послу за роботу в Україні і відзначив плідність та ефективність двосторонніх зв’язків між парламентами обох країн, які, на думку Голови Верховної Ради, мають значний потенціал, в тому числі й у рамках тристоронньої міжпарламентської асамблеї Україна—Польща—Литва. Володимир Литвин вручив Вікторасу Баублісу найвищу нагороду українського парламенту — Почесну Грамоту Верховної Ради України.