Проект плану підготовлено

Під головуванням віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка відбулося засідання робочої групи з організації роботи щодо участі України у другому етапі тендера УЄФА на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща. В засіданні взяли участь представники уряду, Федерації футболу України та органів місцевої влади.

— Робоча група схвалила проект плану невідкладних заходів із забезпечення участі України у другому етапі тендера УЄФА на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні та Республіці Польща, — повідомив віце-прем’єр після закінчення засідання. — Його буде винесено на засідання уряду в першій половині грудня.

За словами пана Кириленка, документ, зокрема, передбачає реконструкцію і будівництво стадіонів та тренувальних баз, розробку разом з польською стороною та внесення на розгляд Верховної Ради України і сейму Польщі узгодженого законопроекту «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012» тощо.

Вісті звідусіль

Аеробіка. Москва (Росія). Першість Європи. Дві медалі вибороли українці. Третім призером у спортивній аеробіці став Максим Бубен. Бронзову медаль завоювало українське тріо — Калашнюк/Ченцова/Федоренко.

Бокс. Відомий юрист Джадд Берштейн, котрий тепер веде справи промоутера Дона Кінга, вибачився перед екс-чемпіоном світу (WBC) Віталієм Кличком за коментарі, зроблені відразу після оголошення Віталієм про завершення спортивної кар’єри. Містер Берштейн покаявся, що його звинувачення Кличка в симуляції і боягузтві несправедливі, і зробив він ці заяви зопалу.

Теніс. Горана Іванішевича, переможця Вімблдону—2001, позавчора було включено до офіційної заявки збірної Хорватії на фінал Кубка Девіса (відбудеться 2—4 грудня у Братиславі, Словаччина). Нагадаємо, що торік після Вімблдону 35-річний спортовець офіційно оголосив про завершення професійної кар’єри. Найімовірніше, Іванішевич візьме участь у парній зустрічі.

А от тренер-капітан збірної Словаччини — суперника хорватів у фіналі — Мирослав Мечир вирішив не міняти переможного складу і заявив на матч ту саму четвірку, котра принесла словакам перемогу у півфіналі над аргентинцями. Це Домінік Хрбати, Кароль Бек, Міхал Мертиньяк, Кароль Кучера.

Склад збірної Хорватії: Іван Любичич, Маріо Анчич, Іво Карлович, Горан Іванішевич. Тренер-капітан — Ніккі Пілич.

Гандбол. Орхус (Данія). Володарем Кубка світу стала жіноча збірна Норвегії, яка у фіналі перемогла команду Кореї — 30:27. Бронзові нагороди дісталися збірній Росії після перемоги над румунками — 31:29.

Тепер румунські гандболістки вирушать до Києва, де 25—27 грудня, як відомо, відбудеться міжнародний турнір «Кубок Турчина». Окрім господарок турніру і збірної Румунії, у столиці України змагатимуться і національні команди Іспанії та Польщі.

Українська команда також брала участь у турнірі Кубка світу, переграла чинних чемпіонок світу —гандболісток Франції, але поступилася норвежкам та росіянкам.

Плавання. Загреб (Хорватія). Міжнародні змагання (на короткій воді) «Младость—2005». Дві перемоги здобула Яна Клочкова — на дистанції 200 метрів вільним стилем (2.02,68 ) та на 100-метрівці комплексом. А ще Яна була другою на стометровій дистанції вільним стилем.

«Я тільки розпочинаю сезон. І в ньому планую чимало стартів, — каже олімпійська чемпіонка. — Серед них виокремлю чемпіонат Європи в Будапешті і дистанцію 200 м комплексом. Стосовно прогнозів на Олімпіаду—2008, то одразу скажу, що говорити на цю тему зарано. Адже попереду понад два роки, і все може змінитися».

На турнірі в Загребі виступала ще одна українка — Юлія Підлісна, яка посіла перше місце на 50- та 100-метрівках брасом (32,77 і 1.11,20) і була на фініші другою на дистанції 200 м цим стилем (2.29,80).