Роби, як ми, роби ліпше від нас

Тернопільська область. Демократичні перетворення в Україні проходять надзвичайно бурхливо. Сильний розвиток регіонів дасть змогу дещо деполітизувати господарче життя. Водночас на органи самоврядування ляже більша відповідальність. Так вважають польські представники місцевого самоврядування та науковці. Вони взяли участь у семінарі «Сприяння проведенню адміністративно-територіальної реформи в Україні та її адаптація до європейських стандартів управління територіями крізь призму польського досвіду», який відбувся днями в Тернополі.

Говорили поляки і про проблеми міст, котрі втратили статус воєводських. Швидше за все, це чекає і Тернопіль.

Як відомо, в ході реформи у Польщі з 49 було створено 16 воєводств. Але трагедії з цього робити не варто. У кінцевому підсумку адміністративно-територіальна реформа — справа виграшна для людей і для держави, переконані учасники заходу.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Цифра не роздута

Одеса. У 2006 році чисельність депутатського корпусу Одеської обласної ради збільшиться. Таке рішення було прийнято на сесії облради.

— Нинішній склад налічує 99 депутатів, — розповів «Голосу України» голова Одеської обласної ради Федір Влад. — Після виборів їх стане 120. Питання збільшення чисельності обговорювалося на засіданнях постійних комісій і фракцій. Ця цифра не роздута і цілком відповідає вимогам чинного законодавства.

А тим часом, виступаючи на сесії, депутат від міста Ізмаїла В’ячеслав Страшилін заявив, що відмовляється від депутатської недоторканності. Однак його заява не знайшла підтримки серед колег.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.