Постав оцінку новій владі!

Таку акцію провела днями Донецька обласна організація Партії регіонів. На центральній площі імені Леніна перехожим роздавали «табелі успішності», в яких пропонувалося оцінити роботу влади протягом року.

Донеччани виставляли оцінки за поліпшення економічної ситуації, підвищення добробуту громадян, зниження корупції, забезпечення порядку та законності, досягнення зовнішньої політики і навіть поведінку. Заступник голови обласної ради та обласної організації Партії регіонів Анатолій Близнюк, який прийшов на площу, повідомив, що поставив новій владі «одиницю» за 12-бальною системою. «Що за цей рік зроблено для Донбасу? Та нічого. На регіоні, який завжди був промисловим центром України, поставили хрест», — зазначив заступник голови облради.

Учасники інформаційного пікету також роздавали газету із заявою обласної організації партії, де, зокрема, сказано: «Рік діяльності нової влади — це рік хаосу в економіці, політичних репресій і тотального обману власного народу. До свого річного звіту влада підійшла із «видатними» результатами: низкою гучних криз і скандалів, зниженням купівельної спроможності населення, галопуючою інфляцією і зростанням цін». Річницю Майдану у зверненні названо «спробою штучно розділити країну на «помаранчевих» та «біло-блакитних», на тих, хто стояв на Майдані, і кого на ньому не було».

Акції донецької опозиції, які відбулися цими днями, не можна назвати численними: у їх розпал на площі збиралися кілька десятків осіб. У ці дні, як і рік тому, центральні вулиці обласного центру знову прикрасили синьо-білі стрічки: їх «регіонали» зав’язали на парканах, стовпах, деревах та авто.

Ліна КУЩ.

Телекомпанія під прицілом

Більше року нагнітається ситуація навколо Синельниківської приватної телерадіокомпанії «Регіон». Журналістів раз у раз відволікають на судові розгляди. Претензії до них, переважно господарського плану, пред’являють місцеві органи влади: неправильно зареєстровано землю, немає належного дозволу на експлуатацію нової телевишки.

Власник і керівник телеканалу, а також газети «Синельниково» Микола Нетахата переконаний, що це —продовження політичних розборок, у які журналісти потрапили напередодні торішніх президентських виборів. Сам Нетахата був тоді довіреною особою кандидата в президенти Віктора Ющенка і зі своїм творчим колективом активно пропагував і роз’яснював на «5 каналі» позицію претендента. «Регіон» веде мовлення на Дніпропетровську і частину Донецької областей, де, як відомо, у минулу кампанію підтримували іншого кандидата. От із цього, вважають журналісти, і почався конфлікт їхньої ТРК з місцевою владою.

Що ж до господарських претензій, то М. Нетахата їх цілком відкидає.

А останнім часом керівництво компанії не на жарт стурбоване і своєю особистою безпекою. За самим Миколою Нетахатою, як він стверджує, ведеться постійне стеження. Міліції навіть удалося затримати одного зі «спостерігачів». Але його дуже швидко випустили. Керівник компанії змушений був звернутися з офіційною заявою про власний захист до прокуратури. Звернення й досі залишилося без відповіді.

Сергій КОРОБКОВ.

Дніпропетровська область.