Прецедент Піскуна надихає

Черкаська область. Шполянський районний суд виніс постанову про поновлення на роботі екс-прокурора області. Цим служителі Феміди підтвердили факт тиску на Олександра Литвина під час його звільнення з посади. У позові заявника йшлося про неправомірні дії працівників Генпрокуратури України, котрі в грудні минулого року в ультимативній формі запропонували прокурору написати заяву про звільнення. Суд також вказав на порушення при цьому вимог Закону України «Про прокуратуру», коли Олександра Литвина позбавили права на пенсію за вислугою років.

Представник відповідача у суді — Генпрокуратура України — претензій до себе не визнала.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Куди пішли податки?

Полтава. Протягом 2001—2002 рр. колишній начальник реєстраційно-експлуатаційного підрозділу ДАІ УМВС України у Полтавській області вносив недостовірні дані до касових чеків про анулювання операцій зі сплати податків власниками транспортних засобів. Такі дані виявили під час розслідування правоохоронці Автозаводського РВ Кременчука. Сума збитків становить понад 37 тисяч гривень. Як з’ясувалося, причетні до справи і троє касирів одного з кременчуцьких банків. Триває слідство.

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Гроші — на стипендії, а не для НАТО

Хмельницький. Під такими гаслами двічі протягом тижня провели пікетування біля облдержадміністрації представники «Української соціал-демократичної молоді». Молоді люди вимагали, щоб влада на ті кошти, які потрібні, вважають вони, для вступу в НАТО, підвищила стипендії до рівня прожиткового мінімуму, адже нині вони — близько 120 гривень.

Станцією керуватиме кризовий центр

Став до ладу зовнішній кризовий центр, розташований за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС. Оснащений сучасними системами управління і контролю, він працюватиме в режимі чергування та частково дублюватиме роботу внутрішнього центру. А під час надзвичайних ситуацій він зможе перебрати на себе всі функції керування станцією.

Ірина КОЗАК.