Учора відбулася зустріч глави українського парламенту з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковскі, котрий розпочав свою роботу в нашій державі. Не оминули співрозмовники і теми Майдану. «Це була перемога українського народу. Революція відбулася передусім у суспільній свідомості, — сказав Володимир Литвин. — І нині важливо проаналізувати реальний стан у країні, об’єктивно подивитися на ситуацію, для того, щоб побачити, що саме конкретно треба зробити для реалізації обіцяного рік тому».

У свою чергу пан посол відзначив, що у Польщі та світі добре знають, наскільки вагомою була роль Голови Верховної Ради і українського парламенту загалом у залагодженні мирним політико-правовим шляхом складної минулорічної ситуації в нашій державі. «Саме завдяки українському парламенту і особисто Володимир Литвину Україна змогла знайти дуже хороший вихід у вирішенні політичного конфлікту в рамках Конституції і законодавства, — зазначив в інтерв’ю журналістам після зустрічі з Головою Верховної Ради Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковскі. — Без особистої допомоги з боку Володимира Михайловича це не могло б здійснитися».

Розмова також торкалася євроінтеграційних процесів, перспективи вступу України до СОТ, механізмів поглиблення україно-польської співпраці, зокрема, на рівні парламентів. Володимир Литвин також наголосив, що для України є важливим закріплення двостороннього діалогу з парламентом Польщі і подальша активізація співпраці у рамках міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви. Глава українського парламенту передав запрошення своєму польському колезі (нещодавно у Польщі обрано новий парламент) відвідати Україну на чолі офіційної делегації вже у грудні.