Шацьких — у трійці

Футбол. Азійська конфедерація оголосила імена трьох кандидатів на звання найкращого футболіста Азії 2005 року. З десяти раніше відібраних претендентів залишили трьох — Самі Аль-Джабер (Саудівська Аравія, «Аль-Хілал»), Максим Шацьких (Узбекистан, «Динамо» Київ) і Хамад Аль-Монташари (Саудівська Аравія, «Аль-Іттіхад»).

Переможця буде названо 30 листопада на гала-вечорі АФК в готелі «Мандарин орієнтал» у столиці Малайзії Куала-Лумпурі.

Нагадаємо, що 2003 року Максим уже входив до трійки найкращих гравців року в Азії. Але лауреатом тоді став атакуючий хавбек «Гамбурга» Мехді Махдавікія.

Гравець змінює амплуа

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. Київ. СК «Авангард». «Сокіл» (Київ) — «Металургс» (Лієпая). 7:2 (4:1, 1:0, 2:1 ). Шайби закинули: Лясковський (2), Наваренко, Олецький, Литвиненко (2), Полоницький —Мамонов, Філімонов.

Те, що багато забиває Віталій Литвиненко, не дивує. Він — знаний форвард і бомбардир. А от результативність Юрія Лясковського в останніх матчах таки привертає до себе певну увагу. Адже Юрій —оборонець, і наставник «Сокола» Олександр Сеуканд перевів його вперед через брак нападників.

Того дня відбулося ще кілька поєдинків: «Хімволокно» (Могилів) — «Вітебськ». 2:0. «Німан» (Гродно) — «Динамо» (Мінськ). 2:1. «Брест» — «Керамін» (Мінськ). 1:1. Лідирують: «Динамо» — 50 очок, «Сокіл» — 48 (три гри в запасі!), «Керамін» — 48. У двох найближчих турах кияни побувають у гостях в аутсайдерів чемпіонату — клубів «Хімік-СКА» (гра 24 листопада) та «Вітебськ» (26 листопада).

На олімпійській трасі

Сани. Чезане-Паріол (Італія). Етап Кубка світу. Наші Лілія Лудан і Наталя Якущенко посіли відповідно восьме і тринадцяте місця. Саме на цій трасі відбуватимуться олімпійські заїзди саночників на Іграх у Турині.

Після двох етапів Кубка світу Лудан у загальному заліку посідає 10-те місце (78 очок), а Якущенко —15-те (53 очки).

В. Б.

Журналісти змагалися в Луцьку

Відбувся VІІІ міжнародний турнір з міні-футболу серед журналістів. У змаганнях взяли участь команди працівників мас-медіа Вільнюса, Мінська, Луцька, а також телеканалу «Інтер» (Київ). Про гостроту і безкомпромісність боротьби свідчать результати: Мінськ—Вільнюс — 2:2; Луцьк—Вільнюс — 1:1; Мінськ—ТК «Інтер» — 2:2; Вільнюс—ТК «Інтер» —2:2; Луцьк—Мінськ — 2:4; Луцьк—ТК «Інтер» — 1:2.

Отже, переможцями турніру стали мінчани, на другому — за гіршою різницею м’ячів ТК «Інтер», третю сходинку посіла дуже сильна команда з Вільнюса, а замкнули турнірну таблицю господарі.

Змагання відбувалися під патронатом голови Волинської обласної ради Василя Дмитрука і за підтримки Народного блоку Володимира Литвина. Наступного року організатори — Спортивна асоціація працівників засобів масової інформації Волині — мають наміри запросити до участі у змаганнях команду з міні-футболу газети «Голос України».

Луцьк.