І свобода зустріне радісно біля входу

Другий з’їзд Партії свободи, який пройшов минулої суботи, ухвалив рішення про створення виборчого «Блоку Євгена Марчука».

«Приймаючи рішення про створення виборчого «Блоку Євгена Марчука», Партія свободи наголошує, що для неї були, є і будуть священними слова «свобода», «праця», «гідність», йдеться у резолюції.

З’їзд відзначив, що лідер Партії свободи Євген Марчук має великий досвід в галузі законодавчого захисту соціальних прав та свобод громадян України, набутий ним на державних посадах та в парламенті. А тому висловив упевненість, що під його керівництвом блок, створюваний Партією свободи, гідно захищатиме права і свободи громадян України на всіх рівнях законодавчої, виконавчої, муніципальної та судової влади.

«Нова демократія» пішла в «Регіони»

Другий з’їзд партії «Нова демократія» став водночас останнім. Делегати прийняли пропозицію Партії регіонів про об’єднання двох політичних сил. Лідер «Нової демократії» Євген Кушнарьов і голова ПР Віктор Янукович підписали на з’їзді відповідну угоду.

Форум «НД» прийняв рішення про саморозпуск партії і входження її членів у Партію регіонів на індивідуальній основі.

Водночас пройшов установчий з’їзд нового громадського руху «Нова демократія». Як зауважив Євген Кушнарьов (на знімку), усе залишається, як є.

Головою залишили Анатолія Матвієнка

П’ятнадцятий надзвичайний з’їзд Української республіканської партії «Собор», скликаний Анатолієм Матвієнком , підтвердив його повноваження як голови партії, повідомила прес-служба партії.

Зазначається, що необхідність проведення форуму обумовлена тим, що попередню спробу провести з’їзд з таким самим номером 22 жовтня було зірвано групою партійних заколотників, які в нестатутний спосіб оголосили в. о. голови партії — Левка Лук’яненка.

Однак більшість у керівних органах партії, а також більшість її територіальних організацій визнавали єдиним легітимним головою партії А. Матвієнка. Це підтвердив таємним голосуванням і надзвичайний з’їзд, 206 із 210 делегатів якого висловилися за те, щоб він і далі очолював партію. В ухваленій резолюції відзначається: партія візьме активну участь у виборчій кампанії в складі блоку національно-демократичних сил.