Українці можуть і повинні жити за найвищими європейськими стандартами, — вважає Партія промисловців і підприємців. Для цього потрібно спрямовувати державну політику на підтримку пріоритетних галузей промисловості, залучення інвестицій, створення умов для захисту вітчизняного виробника. Держава має слугувати людині і надійно захищати політичні й соціальні права кожного громадянина, створюючи при цьому економічні свободи, які стимулювали б до чесної та продуктивної праці.

Такі завдання сформульовано в передвиборній програмі, яку партія обговорила на першому етапі V з’їзду, що пройшов днями в Києві. Свої вітання учасникам з’їзду надіслали Президент України Віктор Ющенко та Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Мета партії — прорив у всіх сферах економічного, соціального, політичного і духовного життя. Це насамперед тотальна реструктуризація економіки з переходом на нові технології і використання сучасних досягнень інформаційного суспільства; високі соціальні стандарти, відродження духовності. Протягом десяти років ПППУ пропонує перебороти відстань між Україною і розвиненими країнами. «50 за 10!» — таке її передвиборне гасло.

Голова Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах зазначив: партія — ініціатор ідей та наробок, спрямованих на прискорений розвиток економіки країни, зміцнення промисловості, спрощення малого та середнього бізнесу. Анатолій Кінах торкнувся однієї з найболючіших українських проблем — вимушеної трудової міграції. Праця українців стала чи не найдешевшою у світі, її експлуатація є важливим джерелом доходів у інших країнах. За межами України змушені шукати роботу близько 5 млн. громадян. «Вони можуть спрямувати свій фізичний та інтелектуальний потенціал на розвиток рідної країни і рідного народу, і ми мусимо зробити все, щоб люди повернулися додому», — наголосив лідер партії.

Щоб втілити програмні ідеї в реальність, Партія промисловців і підприємців України готова блокуватися на виборах з іншими політичними силами. Про це на з’їзді заявив глава ПППУ Анатолій Кінах. Водночас він зазначив, що поєднуватимуть зусилля тільки з тими союзниками, котрі поділяють її програмні підходи і погляди та відповідають принципам, які є базовими для партії, — порядність, професіоналізм і патріотизм.

«Для нас украй важливо, щоб у результаті парламентських виборів не поглибилося протистояння в суспільстві, а результат виборів до Верховної Ради максимально спрацював на консолідацію країни, її народу, підвищив довіру до влади», — сказав Анатолій Кінах.

З’їзд партії прийняв спеціальну заяву, в якій запропонував розпочати загальнонаціональну дискусію для вироблення національної програми єдності, яка враховувала б думку усіх представників суспільства та була зрозуміла і близька кожному чесному громадянинові.