Дзюдо. Сьогодні вранці (о 10.00) у столичному Палаці спорту стартують захопливі змагання — чемпіонат Європи (U-23). Свою участь підтвердили понад 300 дзюдоїстів із 38 країн.

Серед учасників чимало відомих імен. Зокрема, призери нещодавнього чемпіонату світу в Каїрі (Єгипет) — Віталій Бубон (Україна, 100 кг), Андрій Казусьонок (Білорусь, 90), Лаша Гуджеджіані (Грузія, +100); призери чемпіонату Європи в Роттердамі (Нідерланди) — Даніель Брата (Румунія, 100), Тельма Монтейро (Португалія, 52), Анетт Месарош (Угорщина, 70). А ще — сорок переможців і призерів європейських та світових першостей серед юнаків та юніорів.

Серед фаворитів київського турніру — команди Росії, Франції, Нідерландів, Угорщини, Грузії. Зрозуміло, що українські вболівальники чекають на успішні виступи своїх атлетів. Лідерами збірної України вважаються кияни, вихованці СДЮШОР «Юний спартаківець» Марина Прищепа та Віталій Бубон, котрі вже вигравали чемпіонати в цій віковій категорії. Віталій позаторік у Єревані (Вірменія), а Марина — торік у Любляні (Словенія).

Тренери покладають великі надії на Ольгу Суху з Рівного, дніпропетровця Віталія Дудчика та Олексія Данилова із Запоріжжя. Сподіваємося, що заповнені трибуни Палацу спорту підтримають і дебютантів української команди на європейських турнірах — донеччан Сергія Форостину та Людмилу Афендикову, рівненчанку Катерину Гусєву, чернігівчанок Наталку Смаль і Марину Якубець.

Проведено велику підготовчу роботу. Для учасників, тренерів, суддів, функціонерів створено чудові умови. Команди мешкають у готелях «Русь», «Дружба» та «Мир». Офіційна делегація ЄСД зупинилася у «Прем’єр-палаці». Очікується приїзд до Києва президента Європейського союзу дзюдо Маріуса Візера (Румунія).

Сьогодні визначаться чемпіони у трьох категоріях у жінок (48, 52, 57 кг) і в чотирьох (60, 66, 73, 81 кг) — у чоловіків. Завтра три комплекти медалей розіграють чоловіки (90, 100, +100 кг) і чотири — жінки (63, 70, 78, +78 кг).

Організатори щиро запрошують усіх прихильників дзюдо відвідати Палац спорту і підтримати українську команду! Вхід вільний.

Гурову є з ким битися

Бокс. Чемпіон Європи в першій важкій вазі Олександр Гуров з Маріуполя 16 грудня захищатиме свій титул в поєдинку проти британця Девіда Хея. Бій відбудеться в місті Брекнеллі, що неподалік Лондона (Велика Британія).

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.