Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зустрівся з американським правозахисником Леонардом Вейнгласом. Нині Л. Вейнглас — адвокат Героя Куби Антоніо Герреро, одного з п’яти молодих кубинців, ув’язнених у тюрмах США.

Адам Мартинюк побажав американському адвокату успіхів «у цьому нелегкому процесі». «Буду радий бачити вас у Києві з вашим підзахисним як вільною людиною», — зазначив він і додав, що «незважаючи на політичну строкатість України, переважна більшість українського народу з симпатією ставляться до Куби і її народу». Перший заступник глави парламенту подякував від імені нашого народу за те, що більш ніж 20 тисяч українських дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, пройшли курс лікування на Кубі.

Адам Мартинюк розповів про ситуацію в Україні, наголосивши на важливості майбутніх парламентських виборів. За словами А. Мартинюка, набуття чинності політичною реформою дасть змогу сформувати в парламенті коаліцію, що сприятиме посиленню взаємної відповідальності Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України.