Між Казахстаном і Україною жодних проблем немає — ні політичних, ні економічних. Треба розвивати всі зв’язки, з яких важлива складова — міжпарламентські. Про це йшлося під час учорашньої зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим.

Володимир Литвин наголосив на результативності недавнього офіційного візиту до Казахстану парламентської делегації. На переконання глави парламенту, такі переговори сприятимуть поглибленню відносин між нашими державами.

Були обговорені деякі аспекти взаємодії в рамках ЄЕП, зокрема, можливості узгодження позицій України, Казахстану і Росії у сфері економічної політики. «Взаємодія в рамках ЄЕП не перешкоджає співпраці з ЄС», — переконаний Нурсултан Назарбаєв. «Головне в позиції — виходити з національних інтересів кожної з країн, шукати спільне прагматичне оптимальне рішення», — зазначив Володимир Литвин.

Президент Казахстану планує підписати з Президентом України Віктором Ющенком комплекс заходів на 2006—2007 роки у сфері енергетики, зокрема, постачання і транспортування енергоресурсів, військово-промисловому комплексі і сільському господарстві.

Нурсултан Назарбаєв подякував за можливість виступити у Верховній Раді України з інформацією про україно-казахстанські відносини та нинішню політико-економічну ситуацію в Казахстані.