«Голос України» не раз писав про конфлікти, які виникають у регіонах

До редакції надійшов черговий відкритий лист, в якому працівники Ордена Трудового Червоного Прапора ВАТ «Херсонські комбайни» висловлюють глибоке обурення діями керівника Херсонської обласної організації партії «Батьківщина» Юрія Одарченка.

У документі йдеться, зокрема, що 19 жовтня по одному з Херсонських телеканалів транслювався виступ Ю. Одарченка, в якому він не просто очорнив, а буквально облив брудом весь колектив заводу. «Ми хочемо запитати, — наголошується в листі, — як може політик, нехай навіть обласного масштабу, котрий себе поважає, на всю область заявляти, що із заводу вирізається і вивозиться високотехнологічне обладнання, що завод хочуть знищити, жодного разу не побувавши на нашому підприємстві? Жодного разу не поговоривши з робітниками та інженерами? Не ознайомившись із ситуацією? А ми могли б розповісти Юрію Віталійовичу багато цікавого. Що, наприклад, ось уже кілька місяців як із заводського конвеєра щодня сходить по одному комбайнові «Славутич», який за всіма основними показниками сьогодні визнано одним із кращих не лише в Україні, а і на території всього колишнього Союзу. Що наш завод випускає чи не найкращі у світі кукурудзо- та соняшникозбиральні жниварки. Що колективом заводських конструкторів їх адаптовано практично до всіх зернозбиральних комбайнів, що випускаються на теренах колишнього СНД, а також до всіх найвідоміших імпортних їхніх аналогів. І відбувається таке за настійним проханням керівництва цих заводів. Що тільки за останній рік кількість працюючих на підприємстві збільшилася на 600 осіб.

Усе вищевикладене дало можливість керівнику області, Борисові Віталійовичу Силенкову, на одній з останніх нарад в облдержадміністрації заявити про всебічну підтримку нинішнього керівництва. Виходить, що всі ці безсумнівні успіхи не цікавлять Юрія Віталійовича? Але якщо він, не маючи найменшого уявлення про те, що відбувається на заводі, очорнив усіх нас, значить, це просте виконання чийогось замовлення. Жодного іншого пояснення ми знайти не можемо».