Свято з тривожними роздумами

Сьогодні Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідає з робочою поїздкою село Карапиші Миронівського району на Київщині. Глава парламенту покладе квіти до пам’ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни селянам та візьме участь у святкуванні Дня працівників сільського господарства.

Процес пішов...

Центральна виборча комісія України офіційно оголосила про початок із 26 листопада 2005 року чергових виборів народних депутатів України. За відповідний проект постанови на вчорашньому засіданні ЦВК одностайно проголосували всі тринадцять присутніх членів Центрвиборчкому. Вибори до Верховної Ради України відбудуться у неділю 26 березня 2006 року.

На засіданні ЦВК також затверджено форми виборчих документів, зокрема, посвідчення суб’єктів виборчого процесу — кандидатів у народні депутати України, представників політичних сил та спостерігачів під час парламентських виборів. Встановлено і форму, за якою контролюватимуть надходження коштів на складання виборчих списків. Голова Центральної виборчої комісії України Ярослав Давидович нагадав, що Кабінет Міністрів виділив 27 мільйонів гривень на оплату праці працівників виборчих комісій, витратні матеріали, організаційні видатки, необхідні для складання списків виборців.

Поновили

Київ. 18 листопада. УНІАН. Колегія суддів Шевченківського районного суду Києва під головуванням судді Ігоря МОРОЗА, розглянувши скаргу екс-генпрокурора Святослава ПІСКУНА на його незаконне звільнення з посади та заслухавши аргументи сторін—учасниць судового процесу, ухвалила рішення поновити С. ПІСКУНА на посаді.