На черговій сесії Рівненської обласної ради вдалося вирішити чимало питань, пов’язаних із життєдіяльністю області.

Найбільший резонанс викликало в депутатів питання про подання прокурора Рівненської області, в якому він просив дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності депутата облради, колишнього начальника управління охорони здоров’я ОДА Ярослава Маслія. Закликав депутатів дати таку згоду і Василь Червоній, який привселюдно обізвав депутата «негідником». Зрештою, саме В. Червоній, ще перебуваючи в ранзі народного депутата України, був серед ініціаторів порушення кримінальної справи стосовно нібито розкрадання коштів під час придбання медичного обладнання для Рівненської обласної клінічної лікарні. Ця так звана вексельна справа, якій уже більше п’яти років, супроводжувалась численними перевірками, відкриттям і закриттям кримінальної справи.

Тим часом комісія облради з питань законності, депутатської етики і самоврядування визнала аргументи, наведені прокуратурою, недостатньо вмотивованими для притягнення депутата до кримінальної відповідальності. Тож навіть в поіменному голосуванні, на якому наполягав В. Червоній, подання прокурора було підтримане лише cімома його однопартійцями — депутатами з УНП.

Мільйон гривень, який рішенням минулої сесії облради було знято з десяти обласних програм на часткове відшкодування КТП «Комуненергія» різниці між затвердженим розміром тарифів та економічно обгрунтованими витратами на виробництво послуг теплопостачання за 2004 рік (ці кошти пішли на закупівлю газу для того, щоб розпочати опалювальний сезон у Рівному), схоже, не врятували підприємство. Тож цього разу депутати ризикнули дозволити йому взяти кредит у розмірі до 15 мільйонів гривень, заставивши при цьому майно, яке перебуває у спільній власності територіальних громад області та є на балансі комунального підприємства «Теплотранссервіс» Рівнеоблради. При цьому вказали позичальникам, на що конкретно вони зможуть використати кредит: для придбання природного газу з метою подальшої реалізації матеріальних цінностей з подальшою їх поставкою ДК «Укртрансгаз», а також для погашення кредиторської заборгованості із заробітної плати.

Втішна новина і для мешканців Рівненщини, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (а це Герої Соцпраці, Герої Радянського Союзу, повні кавалери орденів Слави і Трудової Слави), а також для тих, хто перейшов віковий рубіж. Для них з наступного року будуть відновлені щомісячні доплати до пенсії у розмірі 100 гривень, які здійснюватимуться з обласного бюджету. Таких в області відповідно 23 і 90 осіб. А ось 2800 людям, яким виповнилось від 90 до 100 років, буде виплачено по 30 гривень одноразової грошової допомоги.

Рівне.