У мене загального трудового стажу більш як 30 років, з них 13 безперервних років за списком № 2. У районному відділі Пенсійного фонду кажуть, що мій пенсійний вік становить 60 років, а також, що я не маю права на пільгову пенсію і вимагають якусь додаткову довідку про наявні у мене пільги. Вкажіть, які документи мають підтверджувати право на пенсію.

П. КАНЮКА.

Львів.

Безперечно, основним документом, який характеризує і підтверджує трудову діяльність особи до 1 січня 2004 року, є трудова книжка. За її записами визначається не лише загальний стаж роботи, а і встановлюються відомості, які дають право на пільгову пенсію. Проте в переважній більшості випадків для призначення пенсій на пільгових умовах потрібні дані про характер виконуваної роботи, наприклад, про зайнятість на гарячих ділянках робіт, про роботу з відповідними шкідливими речовинами, про виконання робіт визначеним способом і у відповідному місці тощо. Цих всіх даних немає в трудовій книжці.

Тому для підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення до органів, які призначають пенсії, крім інших документів, подається також довідка про роботу в шкідливих умовах праці та виписка з наказу про результати атестації робочих місць (за період роботи до 1991 року згідно зі списками № 1 і № 2 виробництв, цехів, професій і посад, робота в яких давала право на державну пенсію на пільгових умовах і в пільгових розмірах, затверджених постановою Ради Міністрів СРСР від 22.08.56 р. № 1173, результати атестації робочих місць не вимагаються).

Відповідно до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 р. № 637, у таких довідках повинно бути зазначено таке: періоди роботи, які зараховуються до спеціального стажу; професія або посада; характер виконуваної роботи; розділ, підрозділ, пункт та номер списку (список №1 чи 2), до якого включається цей період роботи; первинні документи, на підставі яких видана зазначена довідка. Характер виконуваної роботи підтверджується документами того часу, коли виконувалася робота, що дає право на пільгову пенсію.

Однак є проблеми у призначенні пенсій на пільгових умовах у тих випадках, коли підприємство ліквідоване і немає правонаступників, і в такому разі немає кому видати уточнюючу довідку про характер виконуваної роботи. На сьогодні працівники таких підприємств не з своєї вини не можуть оформити пенсії на пільгових умовах.

З метою забезпечення прав громадян на пільгове пенсійне забезпечення у випадках ліквідації підприємств нині Міністерством праці та соціальної політики України опрацьовуються пропозиції, пов’язані з внесенням відповідних змін та доповнень до законодавства щодо вирішення порушеної проблеми.

Володимир МАКСИМЧУК, заступник керівника управління з питань соціального захисту апарату Федерації профспілок України.