І тепло, і дешево

Хмельницький. Мешканцям міста стало тепліше після того, як в одному з мікрорайонів запрацювала нова котельня. Окрім тепла, вона ще й вироблятиме власну електроенергію, значно дешевшу, ніж пропонують енергетики. Подібні когенераційні установки стримують зростання цін на тепло, енергетику. В обласному центрі це вже сьома й найпотужніша установка такого типу.

Ірина КОЗАК.

«Спрут» доповз до Херсона

Херсонщина. Відомий «Спрут», який діє уже в багатьох регіонах, мають намір застосувати і в окремих квартирах обласного центру. Щоб змусити «поворушитися» злісних неплатників за споживання води, херсонські комунальники взялися вивчати досвід його використання колегами в інших містах. Винахід найперше випробують контролери «Водоканалу», але зацікавленість у ньому виявили і постачальники тепла.

Алла БРУСИЛОВА.

Компас для інвестора

Тернопільська область. У регіоні з’явився «Каталог інвестиційних пропозицій підприємств, установ та організацій Тернопільської області». З нього можна дізнатися, в які саме галузі вигідно вкладати кошти. Корисний каталог і для тих, хто вирішив відкрити власну справу. Багатий інформацією, гарно ілюстрований довідник видав обласний фонд підтримки підприємництва за активної підтримки облдержадміністрації. Його перекладуть кількома мовами, буде й електронна версія. Влада у такий спосіб сподівається привернути увагу інвесторів до Тернопільщини, яка нині на одному з останніх місць з надходження інвестицій. На одного мешканця їх припадає лише 33 долари США за середньоукраїнських 191.

Любов ЛЕВИЦЬКА.