Смак, перевірений часом

Харків. Багато хто з провідних вітчизняних і закордонних виробників прагне взяти участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Вибір року», щоб отримати експертну оцінку не тільки фахівців-професіоналів, а й споживачів.

Неупередженій оцінці було піддано й продукти швидкого приготування, де свій товар — картопляне пюре і вермішель швидкого приготування, а також приправи до них — представили практично усі відомі вітчизняні і закордонні торгові марки. Незважаючи на посилення конкуренції, з найкращого боку показала себе ТМ «Мівіна» (Корпорація «Техноком», Харків), продукція якої вирізняється розмаїтістю асортименту і смаку, натуральністю і високою якістю. Це підтвердили і споживачі — незалежні експерти робили опитування покупців у всіх мегаполісах України.

При цьому кількість респондентів, які віддали перевагу саме товарам торгової марки «Мівіна», більш ніж у два рази перевищила кількість симпатиків таких товарів інших фірм. Виробляючи смачну і якісну продукцію, що має попит не тільки в Україні, а й далеко за її межами, ТМ «Мівіна» вже вчетверте поспіль стає лауреатом конкурсу «Вибір року».

Микола КОСИЙ.

У дільничного тепер є друга пара очей

Хмельницька область. Зростання злочинності в Кам’янці-Подільському (торік за 10 місяців скоєно 704 правопорушення, цьогоріч — 789) працівники міліції пояснюють тим, що тепер реєструється кожне звернення громадян. Кращим стало розкриття. А от для профілактики правопорушень не вистачає кадрів, особливо дільничних інспекторів. Тож на виручку приходять громадські помічники. Один із них навіть зафіксував на плівку, як на молодіжній дискотеці торгували наркотиками, і допоміг вийти на порушників закону.

Віра ШПИЛЬОВА.

Гаманець — наживка шахрая

Житомирські правоохоронці затримали «гастролерів» з Донеччини, які виманювали гроші в надто довірливих людей за допомогою гаманця, кинутого в потрібний момент на землю. Як тільки хтось брав «наживку» в руки, одразу хапали за рукав: треба, мовляв, поділитися, я теж його побачив. А далі: тут долари, вони мені не потрібні, дай гривні. Невдовзі після такого «розрахунку» жертва шахрайства помічала, що в неї в руках «лялька» з фальшивок. Так виманювали тисячу, дві, три, а то й до чотирьох тисяч гривень.

Олексій КАВУН.

«Пані Одеса-2005» звуть Анаіт

Висловлюючись словами поета, жінки Одеси — всі розумні, всі — поетеси, ну і — красиві. У цьому можна було переконатися, побувавши на фінальному шоу конкурсу «Пані Одеса-2005». 11 чарівних одеситок виборювали звання першої красуні міста. Учасниці вражали артистичними здібностями, дефілювали в сукнях, спеціально розроблених провідними модельєрами країни.

«Пані Одеса-2005» журі назвало Анаіт Адамян. Вона працює в комерційному банку, за плечима — дві вищі освіти. 17 грудня Анаіт на VІ національному конкурсі «Пані Україна-2005» у Донецьку представлятиме Одесу.

До речі, два роки тому одеситка Світлана Валова завоювала перше місце на всеукраїнському конкурсі в Донецьку. Отож шлях до корони красунь в одеситок уже вторований.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.