Відомі в професійному колі київські танцюристи Юлія та Ілля Московченки викладають хореографію в Бучанській школі мистецтв імені Левка Ревуцького. Що спонукає молодих і перспективних майстрів їздити за 30 кілометрів на роботу? Адже в Києві в них свій шоу-балет при клубі спортивного бального танцю «Факел» (його очолює Юлія). Виявляється, стимулом є «хороші діти, добра аура і добротний танцзал».

У місцевих дітей більший потенціал, — відзначає Юлія. — Другий плюс: у столиці такий зал знайти непросто, до того ж орендна плата. А тут усе продумано і зроблено для зручності дітей: дзеркала, станки, туалетні кімнати, душові і, що дуже важливо для танцзалу, — кондиціонери. У Києві вони рідкість.

Танцювальне тріо — брати Ілля, Олексій і сестра Юлія — зайвий раз свідчить, як багато залежить від батьків. Колись вони прилучили малят до гімнастики, хореографії, віддали в музичну школу. Ця база допомогла Юлі, приміром, з відзнакою закінчити Київський національний університет культури і мистецтв, стати згодом призеркою змагань з художньої гімнастики серед юніорів, чемпіонкою світу в спортивних бальних танцях 1996 року.

— Ми маємо досвід участі в конкурсах і фестивалях, тому хочемо, щоб наші дітки теж гастролювали, — каже Ілля. — Шкода, батьки не завжди можуть оплатити поїздки й сподіваються на спонсорів, яких, до речі, потребує будь-який творчий колектив.

Київська область.