Англійські наміри

Футбол. Стало відомо, що уряд Великої Британії провів попередні переговори з Футбольною асоціацією Англії з приводу висунення кандидатури країни на право прийняти чемпіонат світу 2018 року.

Нагадаємо, що нещодавно ФІФА запровадила правило ротації континентів — господарів світових чемпіонатів. Відповідно до цього правила ЧС—2010 відбудеться в Африці (країна-організатор — ПАР), турнір—2014 — у Південній Америці, а фінальний турнір наступного має приймати в себе Європа.

Зазначимо також, що Англія вже проводила на своїй території світовий футбольний форум 1966 року. Потім запрошувала до себе ЧС—2006. Однак ФІФА віддала перевагу Німеччині. І нам приємно ще раз нагадати, що серед учасників грандіозної події, яка відбудеться на німецьких стадіонах, — національна збірна України.

У «Динамо» свої плани

Як відомо, донецький «Шахтар» відмовився від участі в Кубку Співдружності, що відбудеться в Москві в січні. Віце-президент київського «Динамо» Йожеф Сабо виключив варіант, що замість «Шахтаря» Україну на Кубку Співдружності представлятимуть динамівці.

— Уже зверстано план підготовки «Динамо» до весняної частини сезону, — сказав Йожеф Йожефович. — Розписано кожний день, кожне тренування. Адже 2006 рік буде наднасиченим для наших гравців. Отож міцні підвалини потрібно закладати вже на зимових зборах. Кубок Співдружності до наших планів не входить. Команда мусить готуватися на природних полях і мати гідних спаринг-партнерів. Уже заплановано підготовчий збір наприкінці січня в ОАЕ з двома товариськими матчами. Ми також погодилися взяти участь у лютневому «Турнірі чотирьох» в Ізраїлі...

Серед претендентів — наш Максим

Азійська футбольна конфедерація назвала прізвища десяти претендентів на титул найкращого гравця року. Його нагородження відбудеться 30 листопада у столиці Малайзії Куала-Лумпурі. Серед претендентів шестеро футболістів, котрі виступають в Європі: Пак Чжі Сун («Манчестер Юнайтед»), Лі Юн Пе («Тоттенгем»), Хідетосі Наката («Болтон»), Карімі («Баварія»), Накамура («Селтик»), Максим Шацьких («Динамо», Київ). 21 листопада коло претендентів скоротиться до трьох. Комусь із них і присудять почесний титул.

Вагався і зголосився...

Знаний німецький фахівець Отто Рехагель погодився продовжити контракт з Грецькою федерацією футболу і ще два роки працювати зі збірною цієї країни. Рехагель став до роботи з національною командою Еллади 2001 року і привів її до сенсаційної перемоги на чемпіонаті Європи—2004. Але ця збірна не спромоглася вийти до фінальної частини чемпіонату світу 2006 року. Вона посіла у своїй відбірній групі лише четверте місце, пропустивши поперед себе Україну, Туреччину і Данію.