Гандбол. У його прихильників попереду чимало цікавих і захопливих подій. Так, у київському Палаці спорту з 25 по 27 листопада відбудеться традиційний міжнародний турнір «Кубок Турчина». Нещодавно обраний президент ФГУ Владислав Миленький сказав представникам ЗМІ, що ці змагання сприяють популяризації гандболу в нашій країні.

— Прагнемо створити всі умови для розвитку цієї чудової гри. Нинішній турнір має стати помітною подією для вболівальників.

А от віце-президент ФГУ Олександра Волкова наголосила на тому, що традиційно «Кубок Турчина» проходить напередодні чемпіонатів світу і Європи, тому команди делегують до Києва найсильніші склади.

Відома українська гандболістка, бронзова медалістка Ігор в Афінах Олена Цигиця нагадала журналістам, що Олімпіада—2004 стала останнім міжнародним турніром для багатьох досвідчених гравців нашої команди. Тому на нинішньому «Кубку Турчина» кістяк збірної складуть молоді перспективні спортовки.

До речі, цього разу до столиці України прибудуть збірні Іспанії, Польщі та Румунії. На жаль, не зможуть взяти участь у турнірі росіянки. Вони готуються за спеціальним планом. Їхня мета — виграти чемпіонат світу, котрий відбудеться у них на батьківщині, в Санкт-Петербурзі.

А поки що українська збірна виступає на міжнародному турнірі в місті Архус (Данія), в якому беруть участь вісім провідних команд світу. У першому матчі наша команда поступилася гандболісткам Норвегії — 17:24. Наступний суперник збірної України — команда Росії, котра в першому матчі перемогла Францію — 32:24.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.