У Тернополі за маршрутом №11 курсує «тролейбус щастя». Для цього виділили найкращу і найновішу машину. Тролейбус прикрашений повітряними кульками, виробами ручної роботи, малюнками, цитатами про щастя, уривками з дитячих творів, всередині лунає музика... Якщо поталанить, можна почути і живу музику та послухати пісні у виконанні студентів інституту мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, бо їхній концерт розрахований лише на одне коло у «тролейбусі щастя» на день.

Ідея «ощасливити» маршрут належить майбутньому педагогу, магістру факультету іноземних мов університету Оксані Брикайло. Дівчина вважає, що під тягарем нинішніх політичних подій, економічних негараздів люди ходять похмурі, невдоволені життям. Тому й вирішила підняти землякам настрій і створити музей щастя. Тролейбус — перший етап цього задуму.

Між іншим, Оксана Брикайло — одна з переможців конкурсу студентських проектів, який міська рада проводить разом з педагогічним університетом та громадською ініціативою «Громада міста». 

Найкращі ідеї місцева влада допомагає втілити у життя. Пасажири, яким пощастило вранці їхати на роботу «тролейбусом щастя», кажуть, що отримують заряд позитивної енергії на весь день і мимоволі передають її колегам. Зрештою, і посеред дня чи ввечері шматочок щастя нікому не завадить...

Тернопільська область.

Фото з офіційного сайту КП «Тернопіль Електротранс».