Поділилися по-братськи

Чернівецька обласна влада не згодна з пропозицією Мінпаливенерго про перепідпорядкування Дністровської ГАЕС ВАТ «Укргідроенерго». Про це заявив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Чернівецької ОДА Сергій Данилюк. Він вважає, що лобіювання інтересів «Укргідроенерго» міністром палива та енергетики Юрієм Проданом базується на тому, що «Укргідроенерго» керує його рідний брат Петро Продан. За словами Данилюка, нині керувати добудовою ГАЕС пропонують людям, які вже дискредитували себе на цьому будівництві. У зверненні до РНБОУ чернівецька адміністрація просить з’ясувати причини порушення і закриття кримінальних справ проти цих керівників.

Ще в лютому Чернівецька облдержадміністрація звернулася до Прем’єр-міністра з проханням профінансувати добудову Дністровської ГАЕС. Тодішній прем’єр Юлія Тимошенко пообіцяла 150 мільйонів гривень, однак тепер Мінфін відмовився перераховувати кошти АТ «Дністровська ГАЕС», хоча державна частка у ньому становить 87%, а чернівецька влада пропонує збільшити цю частку на виділену державою суму коштів.

Заготівельників «кинули» на мільйон

ВАТ «Чернівцім’ясопромсервіс», яким упродовж кількох років володіють черкаські підприємці, уже півроку не працює. Проте пристрасті на його території вирують. Річ у тім, що комбінат не розрахувався із заготівельниками, а ті — із селянами. Сума боргу становить 1,2 мільйона гривень. Обласна влада правових важелів впливу на адміністрацію комбінату не має, отож радить кредиторам звернутися до суду.

Сюрпризу не вийшло

Повертаючись з Румунії автомобілем, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко збирався перевірити роботу своїх підлеглих у Чернівецькій області. Проте неочікуваного візиту не вийшло. На посту «Порубне» київського посадовця з хлібом-сіллю зустрічали голова Чернівецької облдержадміністрації, керівники міста, начальник УМВС області, начальник СБУ та керівник Апеляційного суду. Отож буковинська влада відбулася вечерею у ресторані.