США зацікавлені у співпраці з нами

Верховна Рада України і надалі докладатиме зусиль для ефективного розгляду пакета законопроектів, які наближають Україну до вступу в Світову організацію торгівлі. На цьому наголосив глава парламенту Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Гербстом Володимир Литвин висловив упевненість, що протягом найближчих днів народні обранці розглянуть ще кілька законопроектів з цього пакета.

«Враховуючи розклад політичних сил і специфічну позицію деяких фракцій, які представлені в уряді, щодо цих законопроектів, можна вважати, що парламент за цих умов є достатньо наполегливим у вирішенні питань стосовно вступу в СОТ», — зазначив Голова Верховної Ради. Посол сподівається, що співпраця і взаєморозуміння між урядом і парламентом будуть достатньо ефективними і найближчим часом буде сформовано законодавчу базу для вступу до СОТ, розвитку україно-американських відносин і української економіки.

Під час розмови торкнулися і деяких аспектів суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні парламентських виборів. Володимир Литвин переконаний: розгляд комплексу змін до законів стосовно діяльності ЗМІ в ході підготовки і проведення виборів, а також розгляд законопроекту про державний бюджет наступного року матиме позитивний результат.

Вл. інф.

Головне — не нашкодити державі

Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін обговорили україно-російські відносини. Сторони відзначали важливість активізації парламентської складової двосторонньої співпраці.

Глава парламенту висловив зацікавленість в активізації україно-російського політичного діалогу та поглибленні економічного співробітництва. В. Черномирдін також підтвердив зацікавленість і готовність Російської Федерації до такої співпраці.

Після зустрічі посол повідомив, що нині міністри енергетики двох країн обговорюють принципи, «як розглядати питання» поставки російського газу Україні. Про ціну поки що не йдеться. Крім того, Віктор Черномирдін запевнив, що Росія не змагатиметься з Україною, хто швидше вступить до Світової організації торгівлі. «Самі відносини між країнами дуже важливі, навіть тоді, коли ми будемо в СОТ. І Україна, і Росія будуть членами СОТ. Коли? Коли підготуємося. Головне — не нашкодити своїй державі», — додав посол.

Парламентарії Німеччини оптимістично дивляться на відносини наших країн

«Ми високо цінуємо рівень діалогу між нашими країнами, рівень зацікавленості ФРН у процесах демократизації, які відбуваються в Україні», — наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на вчорашній зустрічі з делегацією Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина . Наша країна, зазначив він, зацікавлена у поглибленні співпраці з ФРН, а парламент готовий до подальшої активізації відносин з Бундестагом.

Сторони обговорили ситуацію, що склалася у Німеччині після парламентських виборів та в Україні напередодні виборів. Глава парламенту наголосив, що Верховна Рада зробить все, щоб вибори пройшли відповідно до демократичних норм, відкрито і прозоро, та створить відповідні умови для діяльності ЗМІ в цей період.

Депутат Бундестагу ФРН Манфред Грунд зазначив, що ідея проведення слухань в парламенті нашої країни була сприйнята з великим ентузіазмом німецькими депутатами. А член німецько-українського форуму пані Єлена Гофман відзначила високу ефективність міжпарламентських зустрічей на регулярній основі.

Було обговорено і можливості обміну досвідом роботи між апаратами обох парламентів.