Завершити приватизацію акціонерної компанії «Дніпроавіа» просить Президента України Віктора Ющенка керівництво цього підприємства. Зокрема, у листі, направленому главі держави, сказано: «Продаж державного пакета акцій ВАТ АК «Дніпроавіа» на відкритому конкурсі — це єдиний шлях, який виведе підприємство з кризового становища і дасть можливість відновити його платоспроможність».

Компанія також просить Президента доручити Державіаслужбі України провести переговори з авіаційною владою Німеччини про виділення в аеропорту Франкфурта семи, а не чотирьох разів на тиждень, годинних інтервалів для обслуговування повітряних суден «Дніпроавіа». А також посприяти в одержанні призначень на міжнародні повітряні лінії Дніпропетровськ—Берлін і Дніпропетровськ—Відень.

Нагадаємо, що 100 відсотків акцій «Дніпроавіа» належать державі в особі Фонду державного майна України. У грудні 1996 року наказом ФДМУ приватизацію АК «Дніпроавіа» було призупинено на невизначений термін. Зараз компанія перебуває в тяжкому фінансовому становищі, причиною якого стали розрахунки з кредитів, отриманих у 1996—1999 роках.

Дніпропетровськ.