У кулуарах Верховної Ради відкрилася персональна виставка відомої української художниці, заслуженого діяча мистецтв України Ніни Божко.

У творчому доробку Ніни Божко — 40 великоформатних портретів героїв Великої Вітчизняної війни та 25 портретів безіменних представників робітничого класу. Однак у кожній роботі передано не лише характер людини, а й глибинний світ особистості та дух того складного й суперечливого часу, що вже став історією. Н. Божко — автор багатьох портретів творчої інтелігенції, великої серії робіт «Жіноча доля». Кільком поколінням українців відомі плакати на тему воєнної доби «За мир у всьому світі», перший у світі плакат присвячений польоту Юрія Гагаріна в космос. Твори майстрині представлені майже у всіх музеях України, експонувалися в 40 країнах світу. Ніна Божко художниця-універсал, бо, працюючи у різних жанрах, майстерно володіє технікою пейзажів і натюрмортів, але найнеперевершенішими є її портрети.

Відвідав виставку Ніни Божко і Голова Верховної Ради Володимир Литвин. «Я відчув українську душу, побачив очі людей, усі регіони, — сказав глава парламенту. — Це заспокоює і надихає».