У Криму жорстоко побито депутата Ялтинської міськради, директора зоопарку «Казка» Олега Зубкова. Біля дев’ятої ранку на нього напали двоє невідомих у чорних масках з прорізами для очей, які підстерегли О. Зубкова в будинку на території зоопарку. Нападники ховалися під східцями.

Щойно господар будинку їх виявив, два кремезні молодики накинулися на нього. «Били жорстоко, руками й ногами, головою об стінку, щоб покалічити, нічого не вимагаючи й не ставлячи жодних умов», — каже Олег Олексійович. Потім вискочили в сусідню кімнату, а через чорний хід — на вулицю, бо злякалися крику. Постраждалий намагався їх наздогнати, та нападники зникли в лісі. Під східцями злочинці кинули в поспіху рюкзак з пилкою й електроінструментами, якими зламали замок дверей чорного входу в зоопарк.

У лікарні О. Зубкову зробили операцію: у нього струс мозку, переломи носа й численні травми та гематоми. До розслідування інциденту підключилися органи внутрішніх справ і СБУ. Всі причини нападу на депутата пов’язують з його принциповою громадянською позицією та політичною діяльністю.

О. Зубков добре знаний на півострові та за його межами не лише як добрий господар чарівного куточка — відомого приватного зоопарку, а й своєю позицією борця проти корупції місцевих чиновників, незаконного використання й тіньової приватизації землі та іншого майна на Південнобережжі. До речі, напад відбувся у переддень позачергової сесії Ялтинської міськради, на якій планувалося розглянути питання приватизації найбільшого на курорті гастронома на набережній, проти чого Олег Зубков готувався виступити з різкою заявою. Під час президентських виборів О. Зубков був активним «помаранчевим», нині він керівник Ялтинського відділення громадського руху «Прозора влада».

Крим.