Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем працівників радіо, телебачення і зв’язку.

Нині, у період розбудови інформаційного суспільства, значення вашої праці незмірно зростає. Без високопрофесійного телерадіомовлення, сучасного зв’язку, широкого застосування новітніх комунікаційних та інформаційних технологій неможливі суспільний прогрес, економічне зростання, ефективне управління справами і виробництвом, успішна ділова діяльність, поліпшення соціальних стандартів та умов життя людей.

Держава високо цінує ваше прагнення піднести телекомунікаційну систему країни на світовий рівень, зробити її конкурентоспроможною, забезпечити Україні гідне місце у глобальній інформаційній інфраструктурі. Прийняті Верховною Радою України рішення про вдосконалення інформаційного і телекомунікаційного законодавства засвідчують належну увагу парламенту до розвитку цієї сфери та активне сприяння вдосконаленню її правових засад.

Переконаний, працівники галузі й надалі наполегливо працюватимуть над нарощенням інформаційних ресурсів, поліпшенням якості послуг зв’язку, утвердженням позицій України у світовому інформаційному просторі. Запорукою цього є ваш професіоналізм, відданість обраній справі, усвідомлення своєї високої суспільної місії.

Зичу вам нових успіхів, творчих звершень і вагомих здобутків на благо українського народу.

Щастя, здоров’я, добра вам і вашим родинам.

Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.

Віват, колеги і партнери!

— Ми входимо у своє приміщення після реконструкції, — розповідає про приємну подію начальник відділення Софія Олексіївна Гордієнко. — Для цього Черкаська дирекція «Укрпошти» не пошкодувала 200 тисяч гривень. Тепер у нас і просторо, і світло, і затишно. Маємо автономне газове опалення і не боїмося ні морозів, ні дощів. Відвідувачі кажуть, що приходять до нас, немов у палац...

Справді, оновлена, чепурна будівля, пофарбована у яскраві кольори, прикрасила центр Червоної Слободи. Коли навесні під вікнами пошти зазеленіє квітник, це може бути ще й гарним місцем для відпочинку. Недарма ж бо пошта на селі — найпопулярніший «центр новин».

Не забули опорядники і про поштарські «мерседеси» — двоколісні всюдиходи-велосипеди. Для них облаштовано зручну і надійну стоянку.

— Без «лісапетів» ми як без рук, — щиро ділиться єдиний у жіночому колективі чоловік-листоноша Дмитро Андрійович Гребенюк. — Я, приміром, намотую на ньому щодня понад двадцять кілометрів. За 49 років поштарювання об’їздив уже, мабуть, земну кулю. У мене 500 дворів, 270 пенсіонерів. Роботи стільки — нема коли вгору глянути.

У решти п’яти листонош також чимала територія. У Червоній Слободі проживає майже 10 тисяч чоловік. За місяць поштарі розносять близько восьми тисяч газет та журналів. А скільки різного краму — цього ніхто не рахував і не важив.

Особливим надбанням у відділенні поштового зв’язку вважають те, що колектив з дванадцяти чоловік дуже дружний. І це вже традиція, яку примножують діти. У «начальниці», Софії Олексіївни, донька Оксана працює листоношею. Галина Дядюра, заступник Софії Гордієнко, також прийшла на пошту стежиною своєї матері.

На згадку про святковий день новосілля колектив відділення сфотографувався. Здається, цей знімок вийшов особливо пам’ятним...

Лідія ТИТАРЕНКО.

Черкаська область.